Μικρά Μαντίνεια

Το «AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT» αποτελεί μια μοναδική επιλογή διαμονής για να εξερευνήσετε τις απίστευτες ομορφιές της Νότιας Πελοποννήσου. Έχοντας προνομιακή θέση ακριβώς στον μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου και την σκιά του μυστηριακού Ταΰγετου, αλλά και καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας μπορεί να γίνει το ορμητήριό σας για μεγάλες ή μικρές αποδράσεις που θα σας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά της μαγευτικής μεσσηνιακής γης.

Μικρά Μαντινεία

Η τοποθεσία που βρίσκεται το “AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT”, η Μικρά Μαντινεία, είναι ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα όλης της Ελλάδας, ένα πραγματικό ενάλιο στολίδι. Αποτελεί έναν από τους πρώτους οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης (Απόσκιερη ή Έξω Μάνη). Βρίσκεται πολύ κοντά στην Καλαμάτα, μόλις 11 χιλιόμετρα προς τα νοτιοδυτικά και αποτελείται από τον πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό και τον ημιορεινό οικισμό Παλιό Χωριό. Έχει καταξιωθεί διεθνώς ως πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, γιατί συνδυάζει πλούσιες επιλογές με ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, αλλά και μια εξαιρετική φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με τα σμαραγδένια νερά να συναντούν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου τοπίου. Είναι ένας πολύ γραφικός τόπος που εξασφαλίζει υπέροχες εικόνες και εμπειρίες για τον ταξιδιώτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Αξιοθέατα στην Μικρά Μαντινεία

Ο Πύργος του Καπετανάκη

Πρόκειται για ένα επιβλητικό πύργο του 18ου αιώνα που στέκει ακόμα και προκαλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία του τόπου, στην εκπληκτικού φυσικού κάλλους περιοχή των Παλιών Μύλων. Είναι τετράγωνο τετραώροφο πυργόσπιτο, ύψους 20 μ. και πλάτους 7 μ., που έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν και Πύργο του Παναγιώταρου και ίσως να συνδέεται με τον περιβόητο κλέφτη Παναγιώτη Βενετσανάκη. Βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μικρής Μαντίνειας και υπόσχεται να σας αποκαλύψει ξεχασμένες μνήμες και να σας σαγηνεύει με την στιβαρή αρχιτεκτονική του.

Ο νερόμυλος στο ποτάμι

Ένα εκπληκτικό και καταπράσινο σκηνικό σας περιμένει σε ελάχιστη απόσταση από τις εγκαταστάσεις του “AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT”, το μικρό πανέμορφο ποτάμι της περιοχής, με οργιώδη βλάστηση και έναν γραφικό παλαιό νερόμυλο. Ετοιμαστείτε για πανέμορφες αποδράσεις μέσα στη φύση! Να οπλιστείτε με αρκετή μνήμη στην φωτογραφική σας μηχανή, για να αποτυπώσετε την απίστευτη ομορφιά του τοπικού νερόμυλου.

Το Τείχος της Βέργας και το Ηρώο ευρίσκονται στη θέση Αλμυρός και πρόκειται για πετρόκτιστο τεθλασμένο τοιχίο μήκους 1.500 μέτρων με άφθονες τουφεκότρυπες το οποίο έχτισαν οι Μανιάτες το 1826 για να αναχαιτίσουν τον Ιμπραήμ Πασά και τον στρατό τον Τουρκοαιγυπτίων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού έθνους.

Ο Προφήτης Ηλίας στη Μικρά Μαντίνεια, στη θέση του παλαιού νεκροταφείου.

Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παλιόχωρα Αβίας.
Κατασκευάστηκε το 1775 πάνω στα ερείπια του ιερού του Ηρακλή και του όμορου Ασκληπιείου (αρχαίο θεραπευτήριο) και γιορτάζει στις 23 Αυγούστου.