Ξενοδοχείο Akti Taygetos Conference Resort​

Ξεχωριστή Εμπειρία

1969

Ιστορία

το πρώτο luxury resort hotel

Το γοητευτικό «AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT» αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή ενός μύθου. Στο ίδιο ειδυλλιακό περιβάλλον λειτούργησε, ήδη από το 1969, το πρώτο luxury resort hotel της Μεσσηνίας και όλης της Νότιας Πελοποννήσου, το TAYGETOS BEACH. Η φυσιογνωμία του σημερινού συμπλέγματος του «AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT» εναρμονίζεται ιδανικά με τις σύγχρονες τάσεις ευεξίας και ταξιδιωτικής φιλοσοφίας, ενσωματώνει νοσταλγικά όλο το παρελθόν ενός δυναμικού κοσμοπολιτισμού. 

Αξιοθέατα - Akti Taygetos - Conference Resort

Μικρά Μαντίνεια

Περιβάλλον

η ομορφιά του φυσικού τοπίου​

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με το περιβάλλον, στο δημοφιλές πανέμορφο θέρετρο της πόλης της Καλαμάτας που ονομάζεται Μικρά Μαντίνεια.

Η Μικρά Μαντίνεια που ονομαζόταν κατά τους ομηρικούς χρόνους Ιρή, ήταν μία από τις έξι πόλεις όπου ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα ως γαμήλιο δώρο για να τον πείσει να παντρευτεί την κόρη του την Ιφιγένεια και να λάβει μέρος στον Τρωικό Πόλεμο. Ο τόπος αυτός υπήρξε ήδη από την αρχαιότητα ένα τόπος ζηλευτός για την ωραιότητά του, καθώς συνδυάζει προνομιακά την γαλήνη της θάλασσας με την δύναμη του παντεπόπτη Ταϋγέτου, του βουνού της θεάς Άρτεμις και των Νυμφών της αρχαιότητας.

Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους στην περιοχή αυτή παραθέριζαν οι Παλαιολόγοι του Μυστρά και άλλοι άρχοντες για την “ευκρασία του αέρα” εννοώντας το υγιεινό κλίμα και τη φυσική της ομορφιά. Χαρακτηριστικά ο ιστορικός Ι. Παπαδόπουλος αποκαλεί τη Μαντίνεια και τη γύρω περιοχή της, “Βυζαντινή Ριβιέρα”.

Αισθητική

80 πολυτελή δωμάτια

Αμφιθεατρικά κτισμένο καταμεσής σε μεγάλους καταπράσινους κήπους με πλούσια βλάστηση 15 στρεμμάτων, εξιτάρει τις αισθήσεις και αναδεικνύεται σε χώρο αρμονίας όπου κυριαρχεί η πελεκητή πέτρα, τα κεραμίδια και τα πλακόστρωτα  καλντερίμια.

Διαθέτει 80 πολυτελή δωμάτια και διαμερίσματα  εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που κυριαρχούν τα ζεστά χρώματα και η απέριττη διακόσμηση.

Ξεχωριστό highlight η υψηλή αισθητική και η κομψότητα των σουιτών και των EXECUTIVE  δωματίων καθώς και η άνεση των FAMILY διαμερισμάτων, που εκπλήσσουν με μοναδικές παροχές σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Χαλάρωση & ευεξία

Απόδραση

προορισμός για όλες τις εποχές

Οι εγκαταστάσεις του «AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT» βρίσκονται μόλις 14 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Μεσσηνίας, στις παρυφές της πανέμορφης Καλαμάτας, με τις ατελείωτες επιλογές διασκέδασης.

Ο ταξιδιώτης μπορεί με έδρα το «AKTI TAYGETOS – CONFERENCE RESORT» να θαυμάσει πληθώρα από αξιοθέατα, να απολαύσει αποδράσεις μέσα στη φύση, να χαρεί τα καλοκαιρινά και χειμερινά σπορ, ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξει να βρεθεί σε αυτόν τον ονειρεμένο τόπο.

Τέσσερις Εποχές

Παροχές του Ακτή Ταΰγετος

Υπηρεσίες

Παροχές δωματίων

Μετακινήσεις

Δραστηριότητες